Ez egy furcsa jelenség. Párszor adtunk már tanácsot – ingyen – és többségük nem ért el kiemelkedő – vagy egyáltalán bármilyen – eredményt. Volt, aki pontatlanul követte az útmutatást, a másik semmit nem csinált meg. Azt hittük segítünk neki, és még mi éreztük rosszul magunkat.

Talán, amit a tavaszi szellő csalt a portánkra azt nem vagyunk képesek, jobban mondva nem is akarjuk birtokolni. Ellenben, amit könny és verejték övez az aztán nagyon is a mienk.

Így van ez az ingyenes tanácsadással. Nagyon kevesen vannak akik képesek alkalmazni az elhangzottakat, akármilyen értéket is képvisel a mondandónk, a többségnek nem több egy baráti csevejnél.

Azokról akik ingyenes tippek vagy olcsó megoldások után kutatnak kimondhatjuk, ők nem fektetnek elég energiát a saját vállalkozásukba, tehát nem hisznek benne.

Te miért akarod helyettük belerakni azt a hiányzó energiát? :)
Akkor már csinálhatnád őket kihagyva is, nem?

Alkalmazd ezt egy jó szűrőként.

Aki folyamatosan az árat kifogásolja – azután is, hogy növelted a szolgáltatás értékét a szemébenhagyd ott.
Aki szeretne egy "ingyenes konzultációt" mielőtt eldöntené kell-e neki a szolgáltatásod: hagyd ott.

Annyi sok verejtékező vállalkozó van akikkel együtt tudnál dolgozni, miért pazarolnád az idődet dilettánsokra, akik arra várnak, hogy valami csoda beindítja a vállalkozásukat? Nem neked kell ennek a csodának lenni.

Jobban megérdemli a segítségedet az aki hajlandó együttműködni veled, és nem utolsó soron még meg is fizet.

Te mit gondolsz?